torsdag 5 april 2012

Det slaktade lammet

Det är en fröjd att handla lokala grejer, tycker jag. Strax utanför Vimmerby har vi fått en lammproducent. Bortsett från lyxen i att kunna välja exakt vilken som helst av alla lammdetaljer som finns så har de vidareförädlat köttet. Där fann choritzo, isterband, prinskorv och ölkorvar. Det fanns sylt, marmelad, ostar och finknäcke! Och ägg från lyckliga hönor som sprätte runt på gården. Åk till Sjundhult och handla ni med så vi får behålla butiken!

Kan säga som så att till gå bort-present i helgen så blir det lyxig rökt lammfilé och lammprinskorvar!

Lyssnade på en föreläsning nyligen om hur vi bör äta för att vara snälla mot moder jord och oss själva. Lite mindre kött och grönsaker efter säsong. Ja, ni har hört det förrut. Måste säga att vi i familjen redan är ganska duktiga på detta. Vi slänger heller inte massor med mat, vi tar till vara och vi njuter av rester. I bland blir resterna helt nya rätter.

Mitt surdegsbröd är numera av riktigt superbra kvalitet och smak. I kväll ska jag göra en fördeg och i morgon blir det levain...

Mat är så viktigt och en så stor källa till glädje! De lokala lammkotletterna som vi ställer på bordet i morgon blir perfekta! Med mynta, citron och fetaost....mmmmmmmm

Glad påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar