onsdag 14 december 2016

Värmande sallad

Visst låter det spännande? Så här års är det ju annars "värmande soppa" som brukar vara norm. Jag tycker att vi behöver slå ett slag för salladen och då gärna den varma.

Jag tycker att Zeta har tagit fram en fantastisk produkt, olika grynblandningar med samma koktid. Där har man en bra bas. Koka dem och blanda ned annat gott i de varma grynen så får man en ljummen sallad på 15 minuter! Koka grynen i buljong för mera smak.

Jag brukar tillsätta hackad babyspenat, ruccola eller annat bladgrönt. Örter funkar perfekt. En stor näve hackad persilja gör gott i hela kroppen så här års.

Fintärnade morötter, lök, majs, tomater, ja, det mesta går att ha ned i grynen.

Ta med något lite tuggigt. Rostade hasselnötter, pumpafrön eller solrosfrön. Ja, alla nötter och frön. Inte bara vansinnigt gott utan nyttigt också.

Frukt! Torkad frukt kan gärna stekas. Russin eller aprikoser ger fin sötma till en sallad.

Så här års finns ju kål! Koka med hackad grönkål någon minut på slutet ihop med grynen så får ni en finfin vitaminkick.

Eller stek grejer! Slunga bönor i pannan med smör och ned med en massa godsaker.

Stek brysselkål rå på hög temp och ha i hackade och rostade hasselnötter. Riv över lite citronskal och njut bums.

Ja, bara gå loss på värmande sallader helt enkelt. Glöm inte att det kan vara fantastiskt att smula över en bit ost på slutet. Getost, mögelost och fetaost...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar