måndag 21 augusti 2017

Att sluka en kikärta!

Kikärtor är ett vidunderligt livsmedel. Både nyttigt och gudomligt gott. I helgen blev det både egengjord falafel och så en riktigt försvinnande god hoummostallrik.

Ta två burkar/tetror kikärtor, häll upp i sil, spola av och låt dem rinna av en stund. Ta lite mera än hälften och lägg i en bytta med lite högre kant. Fyll på med en vitlöksklyfta, lite pressad citron, salt, svartpeppar och en liten sked honung. Tillsätt en rejäl slurk neutral olja. Mixa väl. Fyll eventuellt på med olja om det behövs. Hoummosen ska vara krämig inte stabbig. Smaka av så att smakerna är fina. Fyll på om något fattas.

Stek under tiden de kvarvarande hela kikärtorna i lite god rapsolja. Om det smäller och stänker så ta bara en bit hushållspapper och lägg över pannan. Kikärtorna ska få färg och bli lite knapriga.

Ta fram ett snyggt fat. Häll upp hoummosen på fatet och bred ut den så att skeden skapar cirklar i röran. Strössla över de knaperstekta kikärtorna och ringla över god rapsolja. Avsluta med lite torkad mynta och flingsalt. Ät med små brödbitar.

Fantastiskt som tilltugg till ett glas vin eller på en buffé!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar